Thursday, July 28, 2011

Hvetegul Smuldrepai - Golden Wheaten Pie

Lysegul, og sommerlig med
supersøte røde bringebær og syrlig rabarbra.

Solen steker og humlen suser.

Sitt gjerne ned og hvil en stund :)
Høygul stol med en anelse retro.

Når varmen stiger og solen skinner fra blå himmel, smaker det godt med noe syrlig på tallerken. En gulfarget smuldrepai servert på mormor´s småblomstrete kakeasjett gir ekstra sommerfølelse :)

----------

Crumbled pie with raspberries and rhubarb.

Wednesday, July 27, 2011

Friday, July 15, 2011

Hjemmestrikket Sommerjakke - Summer Knits

Lavendel er en superfin delikat sommerfarge.
Härliga sommar!
Jag bjuder :)
Oi, så gla man blir over naturens små mirakler:)

Sommar vindar blåser höga temperaturer, (25 grader Celsius. Jag är inte säker, men jag tror att det är lika med 77 grader på Fahrenheit metriska skalan system), från Finland, men i ett ögonblick kan det ändras. En super tunn, men varm Alpacka ull kofta är bra skydd när man njuter utomhus, och kyliga vindar från norr plötsligt visas. Det är stickat i en delikat mjuk violett färg med vanliga stygn och Strumpst 4. För att lägga till vissa detaljer och mönster stygn pärla vid kragen, i slutet av armarna och framtill.

--------------

Summer winds are blowing warm temperatures, (25 degrees Celsius. I´m not sure, but I think this is equal to 77 degrees on the Farenheit metric scale system), from Finland, but in a moment it may change. A super thin, but warm, Alpaca wool cardigan is great protection when enjoying outdoors, and chilly winds from the north suddenly appears. It is knitted in a delicate gentle pale violet color (lavendel) using regular stitches, and double pointed needles size 4. To add some details and pattern pearl stitches at the collar, at the end of the arms and in front.

Tuesday, July 12, 2011

Vannmelon - Watermelon

Dalahest av vannmelon.
Smaklig måltid!

Aldri hadde jeg trodd at et rotbløyte kunne sette i sving sådane syssler på mitt sommerhuskjøkken. Plutselig fikk hagen regnet den har ventet på. Med et slikt skybrudd fra himmelen ble det uventet tid til overs innomhus. Nå var det just rundt mattid slusene åpnet seg, og kjøleskapet var som vanlig tittskap for en sulten. Vannmelon er sommermat, og en liten båtformet bit lå klar til fortæring. Utendørs var det lynglimt og tordenskrall, så jeg holdt godt øye med været gjennom vinduet. Kanskje var det et lynglimt som slo ned i mitt hodet, for det var nu ideen om å kutte figurer av melonkjøttet ble unnfanget. Og mon tro hvordan figurer av vannmelon ser ut gjennomlyst av dagslys i vinduet? Dette måtte sjekkes ut. Valget stod mellom formene prinsessekrone, elg eller Dalahesten fra Mora. Uten sammenligning, Dalahesten ble et enkelt valg - Ja, sånn kan det gå. Et regnskyll utløste en litt anderledes og morsom dag på kjøkkenet :)

-----------------

Carved Dalahorse of fresh watermelon flesh with daylight streaming through on my kitchen window sill.

Monday, July 11, 2011

Glamorøse Feriegjester - Glamorous Guests

Sommartider, hey, hey!
Trude i herlig sommervær, åpen bil og på vei til Monaco og Italia.
Dette er bil for road trip!
Ai, ai, ai, får vi ikke plass til alt?

Det er jammen ikke hver dag man får feriegjester på besøk kjørende i åpen to-seter´s Mercedes. Naturligvis på vei gjennom Sverige og Europa til Monaco og Rimini i Italy. Tipper damen har Arancia Di Capri i toalettvesken. (Også en av mine favorittdufter på denne tiden av året). Sååå hyggelig med besøk, nå er det bare å duke bordet:)

---------------

Friends from Harstad stopping by on their way through Sweden and Europe to Monaco and Rimini in Italy.

Saturday, July 9, 2011

Cappuccino Cream Cake


Forestill deg aromaen av nybrygget varm kaffe, samt pause i selskap med en søt cappuccino krem kake. Riktig god, intense og smakfull kaffekake. Lukten minner om det rene blondehvite skummet på toppen av proff take away kaffe. Dette er fast food, eller gjort i en fei på godt norsk:) - "Jeg jukset litt." Først tok jeg en pose med ferdigmix til sjokolade mousse, og smakte den til med iskald råsterk kaffe. Videre kakebunner fra butikken. Liker de som er svampete i strukturen. Lagde skylett lys krem, og plasserte mellom lagene på den oppdelte kakebunnen . For å unngå tørr kakebunn dynkes den med litt kaffe, eller annet etter smak. For et enda herligere måltid, legg til en håndfull friske, vakre og røde bringebær. Ikke bare vil de være nyttig ernæring, men den naturlige syren fra de fruktige bringebærene gir balanse og harmoni til sødmen i cappuccinokremen og kaken. Easy peasy:)

Oppbevares: I kjøleskap og er holdbar ca. 1 døgn.

---------------

Föreställ dig den goda aromaen av nybryggt kaffe, och paus i sällskap med en söt cappuccino gräddbakelse. Riktig gott och välsmakande. Lukten påminner om det änglavita mjölkskummet på toppen av take-away kaffe. Tillverkad i ett nafs, men rejält gott:) - "Jag fuskade lite, så varje tårta får sin speciella karaktär." Först tog jag en påse choklad mousse ferdigmix, och smakade den med iskallt råstarkt kaffe. Det är inte svårt att baka egna tårtbottnar, du slipper förr mycket strösocker, och andra onödiga tillsatser, men kom ihåg att tårtbottnar finns också att köpa direkt från butiken. Jag gillar dom som är svampig i strukturen. Tillverka eller vispa så ljus grädde till kräm, som placeras mellan lag i den skivade tårtan. För att undvika torr botten indränkte jag det med lite kaffe. För en ännu härligare måltid, tillsätt en handfull vackra, färska, röda hallon. Inte bara kommer de att vara andvändbar näring, men den naturlige surheten i fruktiga hallon ger balans och harmoni till söt cappuccino grädde och tårta.

Förvaring: I kylskåp och är hållbar ca. 1 dygn.

---------------

Coffee break with a treat. Sweet cappuccino layered cream/mousse cake on the side. Great taste and fragrance. It reminds me of the angel white foam on top of my take away coffee bought at my regular coffee shop. How to make it? I bought some ready made chocolate mousse, and flavored it with ice cold real strong coffee. Then a ready made angel sponge cake is layered with whipped light cream. Smooth, foamy and delicious. You may soak the sponge cake with a little coffee too, or what´s preferred. It will make it juicy. Finally, add a handful of beautiful, clean, fresh, red raspberries. Not only will it add useful nutrition, but the acid from natural fruity raspberries give balance and harmony towards the sweetness of the cake.
Doesn´t that sound rich, tasty and easy peasy? :)

Storeage: In the refrigerator approx. 1 day.

Thursday, July 7, 2011

Stekt Asparges - Fried Aspargus

I kö rätt ur jorden - Jordnära sparris.

Staude i sommerhushagen.

Staudelupin kommer tidlig i blomst,
men før den blomstrer minner den om asparges(sparris)...

I sommerhushagen finnes den i rosa,

og blå-violette farger.


Stekt Asparges - Oppskrift
4 personer
500 gr. asparges
3 egg
1 1/2 spiseskje Parmesan ost
1 spiseskje tørkede biter av brød. (Brødcrutonger)
60 gr. kokt skinke (kan sløyfes)
Extra virgin olive oil
Peanøtter
Hvitløk
Persille
Salt

Sånn gjøres det:
Kutt aspargesen i biter. Kok aspargesen med ca. 3 spiseskjeer oliven olje og salt. Stop kokingen etter halve tiden. Legg aspargesen over i en bolle og tilsett de piskede eggene, brødcrutongene, litt hvitløk, 1/2 spiseskje persille og 60 gram skinke. Stek alt sammen i en stekepanne. Strø peanøtter, parmesanost og resten over.

-------------

Fried Asparagus - Recipe
4 people
500 gr. asparagus
3 eggs
1 1/2 tablespoon of pamigiano cheese
1 tablespoon of grated bread crumbs
60 gr. cooked ham
Extra virgin olive oil
Peanuts
Garlic
Parseley
Salt

This is how:
Dice finely the soft part of the asparagus. Add the asparagus together with 3 tablespoons of extra virgin olive oil, salt and cook. Stop the cooking after it is half done. Put the asparagus in a bowl, add the whipped eggs, grated bread crumbs, a small part of the diced garlic, 1/2 tablespoon of chooped parsley, and 60 gram of cooked ham. Fry it all in a pan. Sprinkle the rest as topping when the dish is ready.


Monday, July 4, 2011

Kaffepause - Fikapaus - Coffee Break

Kaffelars, eller et rødt øye :)


"Je voudrais un café au lait, s´il vous plait"

60-talls kaffekopp


Wienerbrød til dagens fikapaus.
Coffee break comforts.

Scandinavian coffee pot, milk jar, coffee cup and saucer of the 60´s.

Saturday, July 2, 2011

Rabarbrakompott - Instant Rhubarb Marmalade

Rabarbra til frokost :)
Først, dra rabarbra direkte opp fra jorden.
(Fuglebadet av betong er laget i form av et rabarbrablad,
og den grønne glasskulen er fra far´s fiskekavler.)
Skrell, og skjær i rause biter.
Varm rause rabarbrabiter med sukker i stekepannen.
Tar bare noen minutter.
Strukturen fra bitene er viktig. Stekes det for lenge blir det en mindre fristende smørje.
Pass fingerene! Sukkeret blir karamellisert, og er brennhett.
Søtt og syrlig. Sommerfrokosten er klar!
Bytt ut Maple Syrup, og server kompotten til små amerikanske pannekaker.
Rhubarb from our summerhousegarden for breakfast.
Make some thick pan cakes or thin crëpes to serve on the side.