Friday, February 10, 2012

I all hast!

Sustainable fast food from the bottom of the sea.

Arctic cold water prawns.
Growing up and living next to the North Sea,
means that local seafood is first choice for dinner year round

North Sea catch of the day.

Wet fish covered in ice.
Day fresh cod and haddock.

What´s for dinner?
Fried prawns and a mix of baby spinach leafs
cooked in a spicy coconut sauce.
"Rett" fra havet

"Rett" fra havet! Halvmåner med reker er mat i all hast. Det er en rett som krever lite planlegging og tid. Min smak på denne skalldyrretten har orientalsk vri.
Slik gjøres det: Samtidig som rekene renses kokes thairisen i lettsaltet vann. Neste er å få frem støpejernspannen. Ha i en stråle med olivenolje, litt hvitløk, kokosmelk og eksotisk gullfarget karri. Sniff your nose! Nå gjelder det å ha stor nese for dype drag. Duftene er en overdose av ramsalt middelhav og 1001 natt! Legg i alle grønnskene. Med trespade snus de smidig i den varme pannen mens odøren siver ut i kjøkkenet og huset. Til slutt varmes de rosa rekene. De er jo allerede kokt i sjøvann ombord i fiskefartøyet, så nå er det kun litt lunk som skal til. Verken for mye eller for lite. Salt og pepper. Serveres direkte fra pannen, og bruk tresleiven som øse. Mindre oppvask! Risen presses i en bolle, og vendes på tallerken. I glasset skjenkes en lys fruktig væske.

No comments:

Post a Comment