Saturday, July 9, 2011

Cappuccino Cream Cake


Forestill deg aromaen av nybrygget varm kaffe, samt pause i selskap med en søt cappuccino krem kake. Riktig god, intense og smakfull kaffekake. Lukten minner om det rene blondehvite skummet på toppen av proff take away kaffe. Dette er fast food, eller gjort i en fei på godt norsk:) - "Jeg jukset litt." Først tok jeg en pose med ferdigmix til sjokolade mousse, og smakte den til med iskald råsterk kaffe. Videre kakebunner fra butikken. Liker de som er svampete i strukturen. Lagde skylett lys krem, og plasserte mellom lagene på den oppdelte kakebunnen . For å unngå tørr kakebunn dynkes den med litt kaffe, eller annet etter smak. For et enda herligere måltid, legg til en håndfull friske, vakre og røde bringebær. Ikke bare vil de være nyttig ernæring, men den naturlige syren fra de fruktige bringebærene gir balanse og harmoni til sødmen i cappuccinokremen og kaken. Easy peasy:)

Oppbevares: I kjøleskap og er holdbar ca. 1 døgn.

---------------

Föreställ dig den goda aromaen av nybryggt kaffe, och paus i sällskap med en söt cappuccino gräddbakelse. Riktig gott och välsmakande. Lukten påminner om det änglavita mjölkskummet på toppen av take-away kaffe. Tillverkad i ett nafs, men rejält gott:) - "Jag fuskade lite, så varje tårta får sin speciella karaktär." Först tog jag en påse choklad mousse ferdigmix, och smakade den med iskallt råstarkt kaffe. Det är inte svårt att baka egna tårtbottnar, du slipper förr mycket strösocker, och andra onödiga tillsatser, men kom ihåg att tårtbottnar finns också att köpa direkt från butiken. Jag gillar dom som är svampig i strukturen. Tillverka eller vispa så ljus grädde till kräm, som placeras mellan lag i den skivade tårtan. För att undvika torr botten indränkte jag det med lite kaffe. För en ännu härligare måltid, tillsätt en handfull vackra, färska, röda hallon. Inte bara kommer de att vara andvändbar näring, men den naturlige surheten i fruktiga hallon ger balans och harmoni till söt cappuccino grädde och tårta.

Förvaring: I kylskåp och är hållbar ca. 1 dygn.

---------------

Coffee break with a treat. Sweet cappuccino layered cream/mousse cake on the side. Great taste and fragrance. It reminds me of the angel white foam on top of my take away coffee bought at my regular coffee shop. How to make it? I bought some ready made chocolate mousse, and flavored it with ice cold real strong coffee. Then a ready made angel sponge cake is layered with whipped light cream. Smooth, foamy and delicious. You may soak the sponge cake with a little coffee too, or what´s preferred. It will make it juicy. Finally, add a handful of beautiful, clean, fresh, red raspberries. Not only will it add useful nutrition, but the acid from natural fruity raspberries give balance and harmony towards the sweetness of the cake.
Doesn´t that sound rich, tasty and easy peasy? :)

Storeage: In the refrigerator approx. 1 day.

No comments:

Post a Comment