Thursday, July 7, 2011

Stekt Asparges - Fried Aspargus

I kö rätt ur jorden - Jordnära sparris.

Staude i sommerhushagen.

Staudelupin kommer tidlig i blomst,
men før den blomstrer minner den om asparges(sparris)...

I sommerhushagen finnes den i rosa,

og blå-violette farger.


Stekt Asparges - Oppskrift
4 personer
500 gr. asparges
3 egg
1 1/2 spiseskje Parmesan ost
1 spiseskje tørkede biter av brød. (Brødcrutonger)
60 gr. kokt skinke (kan sløyfes)
Extra virgin olive oil
Peanøtter
Hvitløk
Persille
Salt

Sånn gjøres det:
Kutt aspargesen i biter. Kok aspargesen med ca. 3 spiseskjeer oliven olje og salt. Stop kokingen etter halve tiden. Legg aspargesen over i en bolle og tilsett de piskede eggene, brødcrutongene, litt hvitløk, 1/2 spiseskje persille og 60 gram skinke. Stek alt sammen i en stekepanne. Strø peanøtter, parmesanost og resten over.

-------------

Fried Asparagus - Recipe
4 people
500 gr. asparagus
3 eggs
1 1/2 tablespoon of pamigiano cheese
1 tablespoon of grated bread crumbs
60 gr. cooked ham
Extra virgin olive oil
Peanuts
Garlic
Parseley
Salt

This is how:
Dice finely the soft part of the asparagus. Add the asparagus together with 3 tablespoons of extra virgin olive oil, salt and cook. Stop the cooking after it is half done. Put the asparagus in a bowl, add the whipped eggs, grated bread crumbs, a small part of the diced garlic, 1/2 tablespoon of chooped parsley, and 60 gram of cooked ham. Fry it all in a pan. Sprinkle the rest as topping when the dish is ready.


No comments:

Post a Comment